Cugetari personale…

Stai si iti pui intrebarea: “De ce?” Si se gasesc totdeauna persoane care sa-ti zica ca fiecare lucru are un rost…
Mda, ce nu ne omoara ne face mai puternici, nu?
In jur, lumea-i plina de gunoaie, de situatii imposibile, de asa zisele chestii care nu ne lasa pe noi sa fim fericiti. Probleme de tot felul roiesc in jurul nostru, in fiecare zi, incercand sa-si puna amprenta asupra spiritului tau, si daca ajungi sa le lasi, ajungi un om pierdut.
Cateodata e simplu sa treci peste ele, dar ce te faci cand acele probleme sunt de fapt ale unei persoane de care ti-e drag? Te afecteaza. Vrei nu vrei, esti mai afectat de ceva care nu te “priveste” direct, decat de ceva ce ti se poate intampla tie.
Ce ciudatenie, nu-i asa?

Heh, mi-am amintit de ceva ce-am citit de mult… si incerc sa redau asa, din mare.
Problemele sunt de 2 feluri: rezolvabile si nerezolvabile. Cele rezolvabile, de ce sa ne batem noi capul, cand si asa, la un moment dat, solutia apare? Iar… (aici e poanta interesanta) de cele nerezolvabile, de ce sa ne macine? Pentru ca nu au rezolvare. Mai bine le lasam sa treaca pe langa noi.
Ce poti sa zici de asa ceva?
Parerea mea e ca suntem mai afectati de ce se intampla in jur, si m-a fulgerat una bucata expresie din nou: “Omul este un animal social”.
Mare dreptate Cea mai buna oglinda a unui om, sunt reactiile celor din jur, adresate lui, felului lui de-a fi, a comportamentului lui personal.
Din pacate, lumea-i prea plina de masti. Le vezi pretutindeni, e cel mai banal scut protector pe care si-l poate “aloca” o persoana. Frica de nou, de necunoscut, mare cucoana

Eh, pe total, am scris si eu, cateva ganduri razlete. Zburda prin cap, la greu Ajunge, ca scriu ditamai nuvela brainstormiana)

Acest articol a fost publicat în Amintiri, D'ale mele, Ganduri si cugetari, Jurnal și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.