Trei povesti fictive din viata inginerilor si a economistilor:P

Prima
Unsprezece persoane atarnau de un cablu fixat de un elicopter. Erau zece economisti si un inginer.
Deoarece cablul nu era suficient de solid sa-i tina mult timp pe toti, s-au decis ca unul din ei sa sesacrifice, pt. ca ceilalti sa se poata salva.
Nu s-au putut hotara, cine sa fie nenorocitul, asa ca, in final, inginerul a tinut un discurs foarte impresionant.
El a spus ca va da drumul cablului de buna voie, deoarece inginerii sunt obisnuiti sa faca orice pt. firma lor, sa se sacrifice pt. familia lor, sa ofere totul firmei, sa faca ore suplimentare si sa nu primeasca nimic in schimb.
Dupa ce a terminat discursul lacrimogen, toti economistii au inceput sa-l aplaude.

Morala:
Nu subestima niciodata mintea inginerului.

A doua
Un grup de ingineri si un grup de economisti calatoresc cu trenul la o conferinta.
Fiecare economist are cate un bilet. Tot grupul de ingineri si-a cumparat un singur bilet.
Economistii dau din cap dezaprobator si in taina se bucura de amenda pe care o vor primi inginerii la venirea conductorului.
Deodata un inginer striga: “Vine conductorul!” – la care toti inginerii alearga si se inghesuie intr-o toaleta. Conductorul verifica biletele economistilor.
Vazand WC-ul ocupat, bate la usa: “Biletul la control, va rog!” Unul dintre ingineri impinge biletul pe sub usa, conductorul verifica si pleaca multumit.
La intoarcere, economistii se hotarasc sa foloseasca aceeasi smecherie. Cumpara deci un singur bilet pt. tot grupul si raman foarte mirati, vazand ca de aceasta data inginerii nu au nici macar un singur bilet. Dupa un timp, striga un inginer: “Vine conductorul!”
Economistii alearga imediat la toaleta si se incuie acolo. Inginerii se plimba comod pana la urmatoarea toaleta. Inainte ca ultimul sa intre, bate la usa toaletei cu economisti, spunand: “Biletul la control, va rog!”

Si morala povestii? Economistii folosesc cu predilectie metodele inginerilorï, chiar daca nu le inteleg cu adevarat!

Cea de-a treia
Intr-o zi, trei economisti se plimbau printr-o padure deasa. Deodata au ajuns la un rau involburat, pe care trebuiau neaparat sa-l treaca. Dar cum sa reuseasca?
Primul economist ingenunche si incepu sa se roage:
Doamne, da-mi te rog puterea sa trec inot acest rau involburat!”
*pppppfffffffuuuuffffffff* Si Dumnezeu ii dadu brate lungi si picioare puternice. Asa a reusit sa treaca inot raul. I-au trebuit mai mult de doua ore si de trei-patru ori era sa se inece DAR: a reusit!
Al doilea economist, vazand acestea, a ingenunchiat si a inceput sa se roage: “Doamne, te rog, da-mi puterea si mijloacele necesare sa pot traversa raul!”
*pppppfffffffuuuuffffffff*
Si Dumnezeu i-a dat o barcuta. A reusit sa traverseze raul involburat, chiar daca de mai multe ori era sa se rastoarne.
Al treilea economist, observand cele petrecute, a ingenuncheat si el si s-a rugat: ” Bunule Dumnezeu, da-mi te rog forta, mijloacele si inteligenta necesare sa trec cu bine raul!”
*pppppfffffffuuuuffffffff* Si Dumnezeu il transforma pe economist in inginer. Acesta a scos din buzunar harta, a studiat-o cateva momente, dupa care s-a dus vreo 100 m in susul raului si a trecut podul.

Acest articol a fost publicat în Fun și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.