Stiri comentate: Un electrician vrea retrocedarea… Moldovei

Articol preluat de pe InfoPro.ro:

Se luptă cu statul pentru ţinutul Moldovei! Un electrician din Suceava susţine că este urmaşul urmaşilor lui Ştefan cel Mare, drept pentru care omul pretinde că provincia istorică îi aparţine. Bărbatul invocă testamentul lăsat de marele domnitor. Pentru a obţine Moldova, suceveanul a dat în judecată senatul, camera deputaţilor, guvernul şi chiar preşedinţia.

Cornel Cernoschi are 29 de ani. S-a născut în comuna Doneşti, de lângă Rădăuţi, însă de ceva timp a părăsit Suceava şi s-a mutat la Bucureşti unde şi-a găsit ca îndeletnicire repararea sau înlocuirea instalaţiilor elctrice defecte. Tânărul povesteşte că într-o bună zi a simţit că a venit şi momentul său.

Aşa se face că domnul Cornel – care vrea toată Moldova numai pentru el – a decis să dea întreg statul în judecată: mai exact, Senatul, Camera Deputaţilor, Guvernul şi Preşedinţia. Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti.

Cornel Cernoschi spune că e pregătit să facă faţă oricăror ironii şi se gândeşte deja la viitoarea sa domniţă – pe care nu are cum să o aleagă din popor.

Omul ştie că şi stră-străbunicul Ştefan a fost căsătorit cu Evdochia de Kiev, Maria de Mangop si cu Maria Voichiţa – toate cu rang princiar, provenind din familii de domnitori. Următorul termen de judecată în acest proces va avea loc peste două săptămâni.

Ei, uite, asta da actiune… retrocedarile de pana acum sunt fix pix fata de asta. Pana cand se vor mai da inapoi pamanturile? Cutia pandorei a fost deschisa de mult… acum insa a iesit una mare cutiutza.

Loc de luat aminte. Traiasca boierii si pălmașii țării românesti. AMIN!

Pentru mine, faza cu retrocedarea pamanturilor mi s-a parut de mult o chestie falsa… istoria a avut tot timpul mai marii tarii, cu parcele si parcele de pamant, oricum, proprietatea tarii.  Ce-ar fi insa sa ne intoarcem in iobagie? Si asa suntem in urma Europei civilizate.  Si o tara vai de capul ei, in care chiar si cei de sus se “bat” intre ei.

Revenind la retrocedari… Azi maine vad ca vine careva si cere Ardealu. Si nu roman. Nu-s eu nationalist extremist, da imi vine in minte o replica standard in Tg Mures si alte zone adiacente (nu chiar asa des totusi): “Teshek ? poftim?”.  (nush de-am scris corect). In unele parti, auzi doar prima parte. Ei nu cer retrocedare… dar oare nu au pus deja mana? Traiasca constitutia romana… cea tare luata in serios…. Mda.

Si nu mai zic ca in unele localitati, te duci roman, si mori de foame, nici la magazin nu stiu vanzatoarele lb romana. Eu m-am descurcat cerand in ENGLEZA produsele pe care le vroiam!

Phew!

Acest articol a fost publicat în diverse, Ganduri si cugetari și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Stiri comentate: Un electrician vrea retrocedarea… Moldovei

  1. Pingback: Dreptul omului sau ipocrizia hoţiei? « Mistuirea unei comedii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.