Fost-am si eu la filmul Avatar 3D. YAY!

Avatar 3D a fost filmul la care-am zis ca merg sa-l vad si in cinema. Ecran mare, alea alea.

Stiam de film, aveam si screeninguri, dar… asteptarile mi-au fost depasite chiar de la inceputul filmului.

Asa ca am sa fac exact ca si Jacksully, scriind impresiile acum, cat sunt proaspete…

Pe orice ecran te-ai uita, calc, plasma, whatever… E fix pix beepu’n ghips.

Chiar de la inceputul filmului, ramai surprins de calitatea detaliilor… jake in crioboxa(sau cum s-or chema)  e inconjurat de bule mici… care nu se vad pe un ecran de calculator… no gravity… Totul e filmat cu adevarat sa-ti creeze senzatia de “patrundere” in acea lume tridimensională, o imersiune in Pandora…

Zoom in and out… claritatea imaginii aproape, focusul camerei… tot e ca sa-ti creeze impresia ca ai intrat in acea lume… in Pandora. Remember Pandora box? This is close.

Avatarele se misca cu gratie, a fost foarte multa munca acolo… Din nou… ajungi sa te uiti la film… sa ramai agatat de detalii 🙂 Licurici, insecte, totul e prezent. High definition.

Am stat pe randul 4.. la mijloc. iar privirea mea alerga prin acea lume mirifica, care noaptea e pur si simplu… un vis. Ajungi sa te indragostesti de acea lume, in care bestiile si puritatea merg mana’n mana.

Revenind la actiunea filmului… toata povestea e destul de previzibila. Insa… insa… sunt cateva momente dramatice remarcabil facute, si pentru care toata stima, care cresc valoarea filmului incredibil, pe langa nivelul si claritatea imaginii oferita de sistemul 3d… de impersia de “adancime”… de imersiune in lumea din film.

Tehnica… oh, da, am admirat acele ecrane in forma de arc de cerc… plus holodecku cu profilul planetei, totul a fost “exact” cum te-ai fi asteptat. Inclusiv halele, navele de lupta, roboteii, totul parea atat de natural, perfect incadrat in sistem.

Toate bune si frumoase… dar! Pentru ce-am mers eu la cinema3d a fost, sa vad planeta Pandora. Si a MERITAT! Peisaje de zici ca erau filmate in marele canion (chiar la inceput) plus o natura virgina, animale relativ pamantene… puteai recunoaste un fel de hiena… o pantera… cai… toate extrem de bine realizate si naturale. Salturile creaturilor, dinamicitatea lor, pe scurt, naturaletea lor, e de apreciat si laudat, hohoho! Respect echipei de tehnicieni!

Specificul Pandorei, fata de toate celelalte planete din filme… este acea “legatura” … coada pe care-o poarta si na`vi si toate celelalte animale, daca ati fost atenti.

Ganditi-va la “I see you” ce implica.. din punctul de vedere al na`vi si pamantenilor. Mai ganditi-va odata. Ca nu e chiar o salutare banala, cateva vorbe’n vant.

O legatura ce intre ikrani si na`vi e pe viata, simt ca se reflecta si intre na`vi. N-a fost vizibila asta in film… dar .. 🙂

Iubirea dintre cei doi… e ceva frumos, si e o evolutie tipica si liniara. De la ura, ciuda, accept, haz… iubire. Apropo… am cautat pe google, gasit ceva articole legate de sexul din film . Bine ca au scos partea aia afara 😛 Mi s-ar fi zburlit firele de par. rili rili.

Screening http://www.foxscreenings.com/media/pdf/JamesCameronAVATAR.pdf

Here more: http://www.movieline.com/2010/01/avatars-deleted-sex-scene-straight-from-the-script.php

Acest articol a fost publicat în Ganduri si cugetari și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.