Stupid mind: 15 Martie, Avram Iancu and that Csibi Barna din Garda Maghiara.

Csibi Barna este fondatorul asociatiei culturale, neinregistrata juridic, ce poarta numele de ”Garda Secuiasca-Asociatie de Cultura si Traditii”, dar care insa in spatiul public este cunoscuta sub denumirea de Garda Maghiara – Plutonul Secuiesc. Desi Garda Maghiara a fost interzisa in Ungaria si premierul de la Budapesta Viktor Orban a declarat razboi acestei organizatii, totusi extremismul maghiar s-a mutat din Budapesta in Romania.

Nu e prima data cand Csibi Barna instiga lumea. In cazul in care cei din Miercurea Ciuc au uitat de anu trecut, tin sa va reamintesc ca aceasi persoana a strans 1900 de semnaturi pentru a schimba numele strazii Mihai Eminescu in strada Attila. Motivul invocat: interesele comunitatii maghiare, majoritara in Miercurea Ciuc, sunt grav afectate de ”cultivarea memoriei unei personalitati istorice profund hungarofobe si xenofobe, personalitate care nu are nicio legatura istorica cu acest oras”. Hmm, poate pentru ca a scris Mihai Eminescu poezia “La Arme”? Cati stiu de poezia asta, apropo? 🙂 Acestia vor ca numele lui Eminescu sa dispara din denumirea strazii, iar el sa fie inlocuit cu cel al lui Attila, ”ultimul si cel mai puternic rege al hunilor”.

O alta activitate, in luna aprilie anul trecut 🙂 Trei tineri din Miercurea Ciuc, printre care si liderul Plutonului Secuiesc din Batalionul Wass Albert al Garzii Maghiare, Csibi Barna, sunt urmariti penal pentru instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, dupa ce au amplasat in fata unui supermarket o pancarta pe care scria in limba maghiara “Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei”.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, semnata de procurorul Florin Braic, la inceputul lunii aprilie cei trei tineri au depus la Primaria Miercurea Ciuc, in numele organizatiei o cerere prin care solicitau aprobarea unei actiuni “de atragerea atentiei asupra efectelor negative ale vizionarii super si hipermarketurilor”, actiune pentru care au primit aprobare pentru data de 6 aprilie.

Afisul postat pe pancarta de acestia era identic celui care a fost folosit in Ungaria, in anul 1944, impotriva evreilor.

In urma demersului tinerilor, Inspectoratul Judetean de Politie s-a sesizat din oficiu, declinandu-si competenta pentru solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita.

Potrivit procurorului Florin Braic, daca in urma cercetarilor tinerii vor fi declarati vinovati, acestia riscau pedeapsa cu inchisoarea de pana la trei ani pentru comiterea infractiunii de instigare la discriminare si de pana la 15 ani pentru constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Oare care e stadiul acelei judecati? A fost ‘stearsa’?

Sunt destul de distractivi, prin perseverenta. Ieri, Inspectorul şef al IJP Harghita a declarat că, probabil, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. El a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, “având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei. A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectacolul cu spânzurătoarea”.

Sincer, ma mir cum de a primit aprobarea, dupa ce cu 1 an mai inainte a facut la fel.

Aaa… ceva distractiv:

Articole de citit 🙂

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/avram-iancu-spanzurat-de-garda-secuiasca-24986.html

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/membrii-ai-plutonului-secuiesc-al-garzii-maghiare-din-miercurea-ciuc-urmariti-penal-pentru-instigare-la-discriminare-3693.html

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/interzisa-la-budapesta-garda-maghiara-il-scoate-pe-eminescu-din-miercurea-ciuc-1480.html

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/constitutia-tinutului-secuiesc-hunnia-stat-suveran-independent-unitar-si-indivizibil-3451.html

Bonus: http://www.patriotism.md/?p=2567

Am sa inchei astfel: Mare-i gradina ta Doamne… da de ce-i AȘA DE PLINĂ cu uscături?

Hmm, Nu le dă nimeni foc? 😉

Acest articol a fost publicat în Fun și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Stupid mind: 15 Martie, Avram Iancu and that Csibi Barna din Garda Maghiara.

  1. venera spune:

    Este asa de obositor !!! Dar ne meritam soarta.Cu asa oameni cu care ne prezentam in spatiul public…nu mai avem ce pretentii sa avem.Faceti un exercitiu ,ne patimas, de evaluare al oamenilor politici de etnie maghiara in comparatie cu ai nostrii.Teama imi este ca tot la nivel de ILCaragiale ne aflam!!!Dar fara sa avem farmec.Societatea contemporana este mult mai vulgara.Nenea Iancu ii ironiza .Azi nu mai poti sa ironizezi pe nimeni .Este mult prea grotesc ce vedem.

  2. Seldar spune:

    Adevarate vorbe, din păcate, Venera…

  3. florin iancu spune:

    saracu’ bibi csibi putza mika asta al vostru cred ca ar fi facut pipi in pantalonasii aia ai lui de “comando” daca ar fi fost in fata adevaratului Avram Iancu.:-)))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.